na elf jaar het boek: over meedoen aan 'mijn tent is top' en ... verliezen

Van
kaviaar naar
pinda
Kaas

Pre-order € 22,75 (inclusief porti)

een faillissement betekent

tien jaar strafbank


VAN KAVIAAR NAAR PINDAKAAS


180 pagina's over vallen en weer opstaan

Stephans basis

Stephan Nijst's wieg stond in Limburg en koken begon al vroeg voor hem. Na de middelbare hotelschool belandde hij meteen bij een sterrenrestaurant: Chez Bruno.

Meedoen leek een droom

In 2007 begon RTL met het serieuze spelprogramma 'Mijn tent is top'. Zowel Stephan als zijn partner Jacqueline leek het een droom om mee te doen.

Van start-up naar 'stop-down'

Een restaurant beginnen? Koud kunstje! Toch? Of: toch niet? Ook restaurants zijn conjuncuurgevoelig en heb je geen stevig fundament, hoe kom je dan door de storm?

Failliet en toen?

Wat gebeurt er als je failliet verklaard wordt? Welke gek denk nou vooraf over dat soort dingen na? Wat doet het met je?

Na drie jaar pas de sanering in

Je kunt de sanering pas in als je officieel failliet bent. Hoe kan zoiets nou drie jaar op zich laten wachten?

Een schone lei

Na afsluiting van de sanering heb je een zogenaamd 'schone lei'. Ruimte voor een nieuwe start of ... zit er toch nog iets in de weg?

"Ik denk dat het in 2009 was dat ik als culinair journalist samen met een goede vriend bij Stephan en Jacqueline at en ik was onder de indruk. We maakten een praatje en we spraken af contact te houden. Stephan had het tij niet mee en tijdens het programma Mijn tent is top zijn megagrote fouten gemaakt door de producent van het programma, zo constateer ik nu ik het hele verhaal van Stephan heb mogen redigeren. Het is een meeslepend boek geworden dat je vooral vervult met afschuw: dat een gezin – want daar komt het op neer – zó zwaar gestraft werd voor hun misschien wat naïve enthousiasme is schrijnend en onnodig. Het leven is vaak wreed en het gezin Nijst ondervond dat aan den lijve. Als deze gebundelde ervaring tot gevolg heeft dat de lezer iets heeft aan maar één van de vele adviezen die dit boek meedraagt is het alle moeite van de productie al waard. Ik kan het boek van harte aanbevelen!"
P J. Bogaers
eindredacteur